Navijač koji je pogodio Payeta dobio zatvorsku kaznu, pred tužilaštvo izašao u dukserici Bayerna

Prekinuo derbi u Francuskoj

Navijač koji je pogodio Payeta dobio zatvorsku kaznu, pred tužilaštvo izašao u dukserici Bayerna

E. Škorić

Navijač koji je u nedjelju navečer izazvao prekid utakmice Lyon - Marseille osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Podsjećamo da je već u 4. minuti francuskog derbija jedan Lyonov navijač flašicom pogodio Dmitrija Payeta, zbog čega se utakmica prekinula i više nije nastavljena. Počinilac je odmah idenfitikovan i pozvan pred pravdu.

On se danas pred tužilaštvom pojavio u dukserici njemačkog Bayerna iz Minhena, poričući da mu je Payet bio meta. Tvrdi kako je želio samo da baci flašicu pored njega kako bi ga zaplašio, no slučajno ga je, kaže, pogodio.

Sada će pola godine provesti iza rešetaka, a narednih pet godina nema pravo ulaska na stadione u Francuskoj te je dobio dvije godine uslovne kazne. Uz sve nabrojano, mora simbolično da isplati po jedan (1) euro odštete Marseilleu, Payetu i Ligi 1, ali tih tri eura će mu sada biti najmanji problem.

Ranije je ovaj navijač već boravio četiri mjeseca u zatvoru zbog prevare i u dugovanjima je od 25.000 eura, tvrde mediji u Francuskoj, a uz to sve je razvedeni otac četverogodišnje djevojčice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Novac zarađuje na razne načine, ali uglavnom je građevinar i radi u snek-baru...

[twitter]https://twitter.com/officialS4ALLM7/status/1462518464439009286[/twitter]

Top Komentari

Klicko
@miki30 uhvacen si na djelu :))))) bajernov dux,nema ko drugi bit :D odakle te u francuskoj???
4 1
makelele
Hasan mu platio haha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi