Marseille i Monaco podijelili bodove i povećali zaostatak za PSG-om

Remi u derbiju na Velodromeu

Marseille i Monaco podijelili bodove i povećali zaostatak za PSG-om

Posljednji meč 23. kola Ligue 1 donio je veliki derbi Marseillea i Monaca, koji je završen bez pobjednika (2:2).

Utakmica je počela sjajno za goste, koji su u 4. minuti poveli nakon sjajnog gola Balde Keite. Radost fudbalera Monaca trajala je samo tri minute, a onda je Rami pogodio za ekspresno poravnanje rezultata na 1:1.

Dvije minute igre u drugom poluvremenu bile su potrebne Marseilleu da dođe do preokreta. Igrao se 47. minut kada je Germain zabio za vodstvo domaćih od 2:1, ali je četiri minute nakon toga Fabinho uz dosta sreće napravio 'slalom' kroz odbranu Marseillea i potom zabio za 2:2.

Malo ko je slutio da će to biti konačan rezultat utakmice, ali ostalo je 2:2 uprkos velikom broju prilika na obje strane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Teško je reći kome ovaj bod više odgovara, jer su i Marseille (48) i Monaco (47) povećali zaostatak za PSG-om (59). Parižani su najveći dobitnici ovog kola budući da je kiksao i Lyon, pa sada ponovo imaju dvocifrenu prednost u odnosu na konkurente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti