Pellegri postao najskuplji dječak u historiji svjetskog fudbala
EPA

Napustio Genovu

Pellegri postao najskuplji dječak u historiji svjetskog fudbala

E. Ganibegović

Monaco je nakon prodaje Guida Carilla Southamptonu pojačao svoje redove dovođenjem supertalentovanog Pietra Pellegrija iz redova Genove.

Naime, ovaj sjajni 16-godišnjak će sutra obaviti ljekarske preglede u francuskom timu, nakon što je Genova prihvatila ponudu tešku 25 miliona evra.

Osim Monaca, koji je silno želio ovog mladog igrača, Juventus je također pokazivao veliko interesovanje, međutim Stara dama nije imala namjeru da ponudi više od 20 miliona evra, pa je tako ostala bez talentovanog napadača.

Mladi Pellegri će već sutra put Kneževine, gdje će obaviti potpisivanje ugovora kao i medicinske preglede, a zarađivat će milion evra po sezoni, uz mogućnost da svake godine zarada raste.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada već bivši napadač Genove je tako postao najskuplji dječak u historiji svjetskog fudbala jer do sada nikada niti jedna ekipa nije platila za fudbalera njegovih godina ovoliko obeštećenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije