Monaco ruši rekorde: Pellegri najskuplji 16-godišnjak u historiji

Doveli dragulja italijanskog fudbala

Monaco ruši rekorde: Pellegri najskuplji 16-godišnjak u historiji

E. Čaušević

Monaco je danas potvrdio da je u ovaj francuski klub stiglo novo pojačnje i to 16-godišnji Pietro Pellegri koji dolazi iz Genove.

Pellegri je jedan od najtalentovanijih igrača u Italiji i odlučio je karijeru nastaviti u Monacu. Ovaj 16-godišnji fudbaler bio je na meti Juventusa, no na iznenađenje mnogih na kraju je izabrao klub iz Kneževine.

Monaco je izdvojio čak 20 miliona eura za 16-godišnjaka koji je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao sedam utakmica za Genovu i postigao je dva gola. Pellegri je tako postao najskuplji 16-godišnjak u historiji fudbala.

"Veoma sam sretan što sam došao u Monaco. Sve se nekako brzo izdešavalo i uvjerili su me da je ovo projekat koji računa na mlate igrača i omogućava im da se razvijaju", rekao je Pellegri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pellegri je krajem 2016. godine postao najmlađi igrač koji je zaigrao u Seriji A. Tada je imao 15 godina, a historiju je ispisao i kao najmlađi strijelac kada je krajem prošle sezone postigao gol protiv Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti