Marseille ima dokaze protiv Neymara, Brazilcu prijeti čak 20 utakmica suspenzije?

Vrijeđao Japanca Sakaija

Marseille ima dokaze protiv Neymara, Brazilcu prijeti čak 20 utakmica suspenzije?

E. Škorić

Ekipa iz Marseillea potvrdila je za AFP da ima dokaze da je Neymar Japanca Hirokija Sakaija rasistički vrijeđao tokom utakmice.

Davno je završen francuski derbi, ali strasti se ne smiruju. Podsjećamo da je po završetku utakmice u kojoj je Marseille neočekivano slavio sa 1:0, došlo do velike tuče i na kraju svega su petorica nogometaša isključeni, a potom naknadno žestoko kažnjeni suspenzijama od po nekoliko utakmica.

Jedan od aktera bio je Neymar, koji je optužio Alvara iz Marseillea da ga je rasistički vrijeđao, što su potvrdili i eksperti za čitanje sa usana. Sada iz Marseillea slične optužbe usmjeravaju ka Neymaru, tvrdeći da je njihovom igraču Sakaiju poručio da je 'kinesko s*anje'.

Oni su pronašli audio materijale i sekvence koje mogu da dokažu da je to Neymar poručio Sakaiju tokom utakmice, zbog čega bi Brazilac bio drastično kažnjen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukoliko se sve dokaže, prijeti mu i do 20 mečeva suspenzije, što bi bila rekordna kazna za Ligue 1.

Promo

Top Komentari

spectron
Baš su se nekako našli kinesko ****o VS brazilski cigan ! :)
6 1
Shik
Sve vise ce biti sranja a manje fudbala.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi