Marseille je doslovno otjerao Strootmana iz ekipe
Holandski fudbaler napušta Marseille samo jednu sezonu nakon dolaska (Foto: EPA)

Na sastanku mu saopšteno da može ići

Marseille je doslovno otjerao Strootmana iz ekipe

M. Šljivak

Holandski fudbaler Kevin Strootman u narednoj sezoni neće biti član Marseillea.

Iako je ovaj 29-godišnji veznjak prošle godine došao kao veliko pojačanje na Velodrome, rukovodstvo tima nikako nije zadovoljno njegovim nastupima i odlučili su ga otpustiti.

Predsjednik Marseillea Jacques-Henri Eyraud pozvao je pozvao Strootmana na razgovor. Saopštio mu je da se na njega više ne računa i da slobodno može tražiti novi klub.

Marseille je odlučio tokom ljeta promijeniti mnoge stvari u ekipi. Šesto mjesto u Ligue 1 ne zadovoljava ambicije francuskog velikana, pa je prvi 'ceh' platio trener Rudi Garcia, kojem je uručen otkaz.

Njegovo mjesto bi trebao zauzeti portugalski stručnjak Andre Villas-Boas, a očekuju se i mnogobrojne promjene unutar tima.

Pored Strootmana klub će za sada napustiti i Mario Balotelli, koji je postigao nekoliko važnih golova, ali niko ne želi fudbalera koji pravi ogromne probleme.

Marseille Strootmana ponudio klubovima iz Premiershipa

Kako prenosi Sky Sport, Marseille je ovog fudbalera ponudio Evertonu, Manchester Unitedu i West Ham Unitedu, ali ga, barem za sada, ne namjerava prodavati već poslati samo na posudbu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za sada nema naznaka da li će ga neka od ovih ekipa angažovati, ali svakako da se radi o fudbaleru koji bez problema može igrati u Premiershipu.

Strootman je prošlog ljeta u Marseille došao za 25 miliona eura, odigrao je 28 utakmica i ima učinak od jednog gola i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi