Zaboravljeni stručnjak se vraća u Evropu i preuzima posrnulog velikana?

Andre Villas-Boas se vraća na veliku scenu

Zaboravljeni stručnjak se vraća u Evropu i preuzima posrnulog velikana?

Portugalski trener Andre Villas-Boas mogao bi se ovog ljeta konačno vratiti u Evropu. 

Pomenuti stručnjak je fudbalskoj javnosti poznat iz vremena dok je vodio Porto, Tottenham i Chelsea, a danas je bez posla i to nakon što je otišao iz kineske ekipe Shanghai SIPG 2017. godine.

Novinari ga u posljednje vrijeme povezivaju sa preuzimanjem Marseillea, a on je i sam zainteresovan za ovu opciju.

"Već sam imao kontakt sa Marseilleom i to 2013. godine, prije nego što sam otišao u Zenit. To je jedan od najvećih evropskih klubova, sa velikom tradicijom jer je bio prvak Evrope".

"Ovo je svakako nešto što bi me moglo zainteresovati. Klub je u dobrim rukama sa Andonijem Zubizarretom kojeg poznajem. Ukoliko me pozovu, naći ćemo se i moguće da ćemo se dogovoriti", kazao je Portugalac.

On je tokom karijere vodio i Zenit iz St. Petersburga, a najveći uspjesi su mu titule u Rusiji i Portugalu te trofej u Evropa ligi sa Portom 2011. godine.

Marseille Strootmana ponudio klubovima iz Premiershipa

Inače, ekipa Marseillea nije imala najbolju sezonu pa je francuski šampionat završila tek na 6. poziciji.

Upravo zbog toga klub će prodati ili poslati na posudbu nekoliko fudbalera, a jedan od njih je, prema navodima Sky Sporta, Holanđanin Kevin Strootman.

Radi se o fudbaleru koji je prošlog ljeta došao iz Rome za 23 miliona funti, ali obzirom da je Marseille imao razočaravajuću sezonu i da će krenuti u rekonstrukciju tima, on je ponuđen nekim drugim klubovima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako prenosi pomenuti izvor, Marseille je ovog fudbalera ponudio Evertonu, Manchester Unitedu i West Ham Unitedu, ali ga, barem za sada, ne namjerava prodavati već poslati samo na posudbu.

Za sada nema naznaka da li će ga neka od ovih ekipa angažovati, ali svakako da se radi o fudbaleru koji bez problema može igrati u Premiershipu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi