Svijet nogometa ovo ne pamti: Navijač Marseillea štrajkuje glađu, traži odlazak zvijezde iz tima

Poduzeo radikalne mjere

Svijet nogometa ovo ne pamti: Navijač Marseillea štrajkuje glađu, traži odlazak zvijezde iz tima

E. Škorić

Jedan od fanatičnih navijača francuskog velikana Marseillea objavio je štrajk glađu i ne namjerava da odustane dok klub ne udovolji njegovom zahtjevu. Njegova poruak je bila isuviše jasna - Argentinac mora da napusti tim.

Uzrok takve radikalne odluke je Leonardo Balerdi, defanzivac koji je dobio direktan crveni karton u nedjelju navečer u remiju Marseillea i Strasbourga (2:2).

Marseille je bio veliki favorit na Veledromeu, ali je na kraju ostao bez pobjede iako je čak vodio sa 2:0. Interesantno, oba gola domaći su dali s desetoricom na terenu.

Mislili smo da smo vidjeli svašta u nogometu, ali očito nismo. Jer dan nakon remija u spomenutoj utakmici, jedan navijač Marseillea smjestio se ispred klupskih prostorija i odlučio štrajkati glađu dok klub ne otjera Balerdija.

On je sa sobom nosio karton na kojem su ispisane razne poruke,a jedna od njih je: "Neću prestati dok Balerdi ne ode".

"Ne radim ništa loše, samo prenosim svoju poruku građanima Marseillea bez ijedne psovke, bez loma i bez vrijeđanja. Želim da to prestane i da Balerdi više ne bi trebao igrati za OM. Želim prave igrače u Marseilleu", objasnio je ovaj navijač Marseillea, koji je ipak priznao da će “biti komplicirano ako odmah dobije otkaz".

Oglasi

Za navijače Marseillea Balerdi je jedan od krivaca za loše nastupe i oni Argentinca imaju na piku još od utakmice Kupa Francuske.

No, ne bi trebalo samo on da bude odgovoran za sve to što se dešava velikanu s Veledromea. Uostalom i bez njega je Marseille vodio s 2:0 u 27. kolu, golovima Mbembe i Sancheza sa bijele tačke, ali gosti s dva gola Aholoua u nepuna dva mintua dolaze do 2:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille je drugi na tabeli sa 56 bodova, dok PSG izgleda nedostižno jer ima +10 nakon 27 kola. Timu Igoru Tudoru, za koji nastupa i Sead Kolašinac, ostaje da se bori za plasman u LP.

Kolašinac se inače povrijedio u ovom duelu i upitan je za nastupe bh. reprezentacije u kvalifikacijama za EP protiv Islanda i Slovačke krajem ovog mjeseca.

Top Komentari

Pajkan
A i ti pobudaliJo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi