Marseille odnio tri boda iz Nice

Ligue 1, 3. kolo

Marseille odnio tri boda iz Nice

Večeras je na Allianz Rivieri Nica ugostila Marseille u susretu 3. kola francuske Ligue 1, a uspješniji su bili gosti koji su slavili rezultatom 1:2.

Na prvi gol u Nici se čekalo do 31. minute kada je novi napadač Marseillea Bendetto uspio u padu uhvatiti volej i pogoditi za 0:1.

Ispostavilo se da je Bendetto tada postavio rezultat prvog poluvremena, dok su u nastavku viđena još dva gola, oba sa bijele tačke.

Sudija Turpin je nakon minimalnog kontakta Amavija i jednog fudbalera domaćih odlučio dosuditi penal za Nicu u 65. minuti, a siguran sa bijele tačke minut kasnije bio je Cyprien.

Ipak, samo šest minuta kasnije novi penal, ovaj put za Marseille. Pelmard napravio faul u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Payet koji je pogodio za vodstvo gostiju od 1:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Marseille došao do prve, može se reći zaslužene, pobjede u novoj sezoni. Sa druge strane, Nica je nakon dvije pobjede upisala prvi poraz.

Treba dodati da je u večerašnjem derbiju između Nice i Marseillea bilo svega, a noć je obilježio i prekid kojeg su izazvali domaći navijači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi