Stvara se novi moćan tim u Francuskoj: Igrači Ajaxa, PSG-a i Napolija uskoro stižu u Nicu?
Stvari bi mogle postati zanimljivije u Ligue 1

Milijarder Jim Ratcliffe ne želi gubiti vrijeme

Stvara se novi moćan tim u Francuskoj: Igrači Ajaxa, PSG-a i Napolija uskoro stižu u Nicu?

S. Pašalić

Francuski klub Nice je nedavno dobio novog vlasnika nakon što ga je za 100 miliona eura kupio najbogatiji Britanac, Jim Ratcliffe.

Nakon ovog poteza čini se da se u ovom klubu već počelo ozbiljno raditi pa se tako očekuje da do kraja prelaznog roka bar četiri nova igrača stignu kao pojačanja za novu sezonu.

Prelazni rok se završava u ponedjeljak pa je Ratcliffe već krenuo na posao, a prva meta je mladi 21-godišnji igrač Ajaxa, Kasper Dolberg.

Danac igra na poziciji napadača, a prošle sezone je odigrao 39 utakmica za holandski tim i postigao je 12 golova.

Pored Dolberga, u Nicu bi trebali stići i štoper PSG-a Stanley N'Soki, napadač Lorienta Alexis Claude-Maurice i veznjak Napolija Adam Ounas, navodi se u izvještaju francuskih medija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi