Nije Inter jedini: Francuski velikan istakao interes za Vidala

Da li će Barca "odoljeti"?

Nije Inter jedini: Francuski velikan istakao interes za Vidala

Ne manjka zainteresovanih za Artura Vidala ovog ljeta. Iako lagano ulazi u pozne igračke godine, Čileanac i dalje itekako može ponuditi dosta toga, činjenica je koje je svjestan i Ernesto Valverde.

Trener Barcelone je veliki štovatelj Vidalovih fudbalskih kvaliteta, posebno jer je on igrač nešto drugačiji karakteristika u odnosu na većinu veznjaka koje Valverde ima na raspolaganju, pa nikako ne bi volio ostati bez Čileanca ovog ljeta.

Vidal je za vikend ušao sa klupe i postigao peti gol u pobjedi Barcelone nad Betisom, ali ni danas ne prestaju špekulacije o njegovom mogućem transferu.

Glasine da bi Vidal mogao napustiti Nou Camp traju čitavog ljeta, a navodno je najozbiliniji interes stizao iz Italije - prije svega iz Intera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, danas španski Sport piše da je Marseille spreman testirati Barceloninu odlučnost da zadrži Vidala i pokušati realizovati njegov transfer.

Navodno je Luis Gustavo jako blizu napuštanja Marseille što bi ostavilo ogromnu prazninu u veznom redu francuskog velikana, a Andre Villas-Boas upravo u Vidalu vidi idealnu zamjenu. Istina, vjeruje se da bi Vidal u slučaju napuštanja Barce preferirao odlazak u Italiju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi