Marseille posustaje, Lyon preuzeo poziciju koja vodi u Ligu prvaka

Francuska Ligue 1, 32. kolo

Marseille posustaje, Lyon preuzeo poziciju koja vodi u Ligu prvaka

Nakon što je Lyon nešto ranije deklasirao Metz sa 5:0, Marseille je bio pod imperativom pobjede protiv Montpelliera. Ipak, Garcijini izabranici nisu uspjeli upisati trijumf pošto je na Velodromeu viđen remi (0:0).

Lyon je tako prestigao Marseille na tabeli Ligue 1, te se sada nalazi na trećem mjestu koje vodi u kvalfikacije za Ligu prvaka. Marseille, koji sada ima isti broj bodova kao Lyon je pao na četvrtu poziciju koja donosi plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Marseille je bio nešto bolji protivnik i imao terensku inicijativu, ali fudbaleri domaće ekipe nisu uspjeli stvoriti dovoljno opasnih situacija pred golom Montpelliera.

Uglavnom su se napadi Marseillea završavali poluprilikama, da bi vjerovatno najbolju šansu za gol propustio Mitroglu u 67. minuti kada je njegov dobar šut sjajno odbranio golman gostiju Lecomte.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Montpellier se tako uspio odbraniti na Velodromeu i upisati važan bod u brobi za pozicije koje vode u kvalfikacije za Ligu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi