Navijači koštali francuske velikane: PSG još i dobro prošao, Marseille bez navijača na gostovanjima

UEFA nemilosrdna

Navijači koštali francuske velikane: PSG još i dobro prošao, Marseille bez navijača na gostovanjima

Krovna kuća evropskog fudbala izrekla je žestoke kazne Paris Saint-Germainu i Marseilleu zbog ponašanja navijača ova dva kluba na utakmicama Lige prvaka, odnosno Lige Evrope.

PSG-u je izrečena novčana kazna u iznosu od 43.000 eura, a UEFA je izrekla i dodatnu sankciju i to u vidu zatvaranja sjeverne tribine Parka prinčeva na sljedećoj evropskoj utakmici Parižana na domaćem terenu.

Parižane je stigla UEFA-ina kazna zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane sopstvenih navijača tokom susreta osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Sa druge strane, Marseille je koštalo ponašanje navijača tokom utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Athletic Bilbaoa na San Mamesu. Navijači Marseillea su na ovom susretu izazvali nerede i učestvovali u tuči sa domaćim navijačima i zaštitaria, a UEFA je to sankcionisala zabranom odlaska na naredne dvije gostujuće utakmice u Evropi za simpatizere kluba sa južne obale Francuske.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tako će Marseille biti bez podrške svojih navijača na gostovanju kod Leipziga u susretu četvrtfinala Lige Evrope početkom aprila. Osim zabrane odlaska na gostujuće utakmice za navijače, Marseille je kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi