Marseille protutnjao Rennesom, domaći nemoćni

La Ligue, 20. kolo

Marseille protutnjao Rennesom, domaći nemoćni

Rennes je na svom Roazhon Parku ugostio Marseille u utakmici 20. kola francuske Ligue 1, a domaći se nisu proslavili s obzirom da je Marseille slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:3.

Sjajnu priliku da dođe do vodstva Marseille je imao u 27. minuti, ali je Thauvinom udarac sa bijele tačke odlično odbranio golman domaćih Koubek.

Ipak, Thauvin se u 35. minuti uspio, koliko-toliko, iskupiti za promašeni penal, jer je poslao sjajnu loptu za Germaina koji pogađa za vodstvo gostiju od 0:1.

Imao je i Rennes nekoliko opasnih napada, ali Marseille u zadnjim trenucima prvog poluvremena stiže do 0:2. Strijelac gola je bio Sanson koji je nakon dobrog ubacivanja Germaina sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora pogodio mrežu gola domaćih.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Imale su obje ekipe nekoliko izglednih prilika i u drugom poluvremenu, ali Marseille u finišu utakmice rješava sve dileme oko pobjednika. Luiz Gustavo je u 82. minuti poslao centaršut, a Thauvin glavom pogodio za konačnih 0:3.

Mogao je Thauvin i do svog drugog gola na ovom meču u sudijskoj nadoknadi vremena kada je pokušao sa centra, ali je lopta pogodila samo prečku gola domaćih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi