Francuzi ponudili sedam miliona eura za Boakyea, Zvezda traži još

Rennes krenuo u "lov" na sjajnog napadača

Francuzi ponudili sedam miliona eura za Boakyea, Zvezda traži još

Richmond Boakye je tokom prethodne polusezone izrastavo u najveću zvijezdu srbijanskog šampionata i privukao pažnju mnogih evropskih klubova, pa se njegov transfer čini neizbježnim.

Već odavno se špekuliše o potencijalnom januarskom transferu napadača Crvene zvezde, a prema pisanju portala Mozzartsport.com francuski Rennes je najbliži dovođenju Boakyea u svoje redove.

Iako se Boakye u proteklom periodu povezivao sa mogućim transferom u veliki Chelsea, ali i još neke engleske klubove, sada se čini da je Rennes odlučio krenuti u "ofanzivu".

Tako je francuski klub već spremio četverogodišnji ugovor za fudbalera iz Gane prema kojem bi on zarađivao 1.250.000 eura po sezoni, a Mozzartsport.com navodi i da je Rennes spreman Zvezdi isplatiti sedam miliona eura za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Međutim, Crvena zvezda je odlučna da za svog sjajnog napadača dobije barem milion eura više nego što trenutno nudi Rennes.

Ipak, očekuje se da će se pregovori dva kluba nastaviti, te da je veoma izgledno da će se u skorije vrijeme postići dogovor s obzirom da je Rennes odlučan u namjeri da dovede Boakyea na Roazhon Park.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi