Derbi digao državu na noge: Gosti idu u "kavez", domaćini dobili opomene, zatvaraju se kafići

Atmosfera je već napeta

Derbi digao državu na noge: Gosti idu u "kavez", domaćini dobili opomene, zatvaraju se kafići

H. Zilić

U nedjelju će derbi Ligue 1 odigrati Marseille i PSG, a meč je na rasporedu od 20:45.

Utakmice ova dva tima uvijek nose sa sobom i veliku dozu navijačke strasti, a prethodne utakmice znale su izazvati dosta problema, huliganstva i nereda na ulicama oko stadiona, ali i na samom stadionu.

U Marseilleu se već spremaju za novi debri pa će tako na stadionu Velodrom biti napravljen "kavez" za gostujuće navijače, tačnije bit će ograđeni visokom mrežom, kako domaći navijači ne bi bacali pirothenička sredstva na goste, što je znao biti slučaj ranije.

Gostujući navijači će također u ulazu u Marseille biti pod pratnjom velikog broja policajaca, a na ulicama oko i u blizini stadiona bit će pojačane policijske patrole iz susjendih gradova i samog Marseilla.

U planu je da gostujući navijači na stadion uđu deset minuta nakon početka utakmice i izađu prije sudijske nadoknade vremena, ali to je još uvijek u razmatranju.

Poseban akcenat će biti u sporednim ulicama i avenijama gdje su smješteni kafići i pubovi koji će se zatvarati dva sata pred početak utakmice, a također je u nedjelju od 12 sati zabranjeno bilo kakvo okupljanje u obližnjim parkovima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska policija se kao nikad ranije sprema za derbi Marseilla i PSG-a, a klubovi su već dobili upozorenje od tamošnjeg Saveza o eventualnim kaznama u slučaju nereda na terenu, dok je domaćin dobio posebna upustva za vrijeme odigravanja utakmica kada je u pitanju obezbijeđenje.

Pred pomenuti derbi PSG je lider nakon deset odigranih utakmica sa 27 bodova, dok je Marseille trećeplasirani sa 17 bodova i utakmicom manje, tako da bi se trijumfom u nedjelju i trijumfom u zaostaloj utakmici približili PSG-u na vrhu tabele, što daje dodatnu rezultatsku draž ovoj utakmici.

Top Komentari

BigBabo
Let's Go Marseille!
4 1
Mingiling
Wanda Icardi je KURVETINA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi