Marseille u najboljem meču vikenda pobijedio Monaco u gostima

Sedam golova u Kneževini

Marseille u najboljem meču vikenda pobijedio Monaco u gostima

Fudbaleri Marseillea pobijedili su večeras u derbiju 5. kola francuskog šampionata u gostima Monaco sa 4:3. 

Riječ je o vjerovatno najboljoj utakmici ovog vikenda igranoj u okviru liga petice, a meč je samo dodatno produžio agoniju Monaca koji će se po svemu sudeći i ove sezone boriti za opstanak.

Kneževi su sjajno ušli u susret i poveli već u 17. minuti sa 1:0, a pogodio je Ben Yedder. Samo devet minuta kasnije isti fudbaler je postigao novi pogodak i već je bilo 2:0.

Ipak, gosti se nisu predavali i do kraja prvog poluvremena su izjednačili rezultat. Prvo je za 2:1 pogodio Benedetto u 38. minuti, da bi za 2:2 strijeal tri minute kasnije bio Germain.

Na samom početku drugog poluvremena gosti dolaze do potpunog preokreta. Igrao se 61. minut kada Dimitri Payet lijepim golom pogađa za 3:2. Samo pet minuta kasnije bilo je 4:2 i to golom Benedetta.

Domaći do kraja postižu i treći gol i to preko Keite, ali vremena i snage za izjednačenje više nije bilo.

Marseille se nakon ove pobjede probio na poziciju broj 4. sa 10 osvojenih bodova, dok je Monaco pretposljednji sa samo dva boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska Ligue 1, 5. kolo:

Monaco - Marseille 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi