Marseille zamjenu za Balotellija pronašao u Chelseaju
Batshuayi je od januara bio na posudbi u Crystala Palaceu

Italijan će prema svemu sudeći napustiti francuski klub

Marseille zamjenu za Balotellija pronašao u Chelseaju

S. Pašalić

Prema pisanju francuskih medija Marseille će pokušati dovesti Michyja Batshuayia kao zamjenu za Marija Balotellija.

Balotelli je u januaru potpisao ugovor na šest mjeseci i očekuje se da će otići ovog ljeta pa je uprava ovog kluba krenula u potragu za njegovom zamjenom.

Tako se Batshuayi našao na radaru Marseillea, a Belgijanac je već igrao u francuskom klubu od 2014. do 2016. godine da bi nakon toga za čak 39. miliona eura stigao na Stamford Bridge, ali se nije uspio izboriti za svoje mjesto u ekipi pa je bio na posudbama.

Batshuayi je čini se velika greška Chelseaja

Batshuayi je ove zime u dramatičnim posljednjim satima zimskog prelaznog roka proslijeđen na posudbu u Crystal Palace. Chelsea ga je nudio svima i svakome, želio ga prodati (35-40 miliona eura) i na kraju uspio samo "izganjati" njegovu posudbu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Niko ponovo nije ni pomišljao vratiti Batshuayija na Stamford Brdige. Istina, iza njega je posudba za zaborav u Valenciji, ali niko ga nije ni posmislio vratiti na Stamford Brdige ni nakon njegove odlične epizode u Borussiji Dortmund, također na posudbi.

Zabio je Michy Batshuayi sedam golova u 10 bunesligaških nastupa za Milionere u drugom dijelu sezone 2017/2018, nakon što je prvi dio sezone proveo kao zamjena za Alvaru Moratu, iako je objektivno mogao dobiti priliku i ispred Španca koji se mučio otkada je i Stigao na Stamford Bridge. Pogotovo jer je sezonu ranije donio titulu Conteu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi