Andre Villas-Boas se vratio u Evropu i preuzeo velikana!

Povratak Portugalca

Andre Villas-Boas se vratio u Evropu i preuzeo velikana!

Portugalski stručnjak Andre Villas-Boas danas se i zvanično vratio u evropski fudbal. 

Nakon jednogodišnje epizode u Shanghai SIPG-i, nekadašnji trener Chelseaja i Tottenhama odlučio se da potpiše ugovor sa Marseilleom.

Nekadašnji prvak Evrope je u ovim trenucima na zvaničnoj stranici potvrdio dovođenje ovog trenera što naravno znači da je Rudi Garcija 'bivši'.

Marseille iza sebe nema dobru sezonu i bilo je za očekivati da će doći do smjene trenera, a čini se da je ova ekipa na kraju dovela baš zvučno ime koje će imati zadatak da klub vrati na stare staze slave.

Za sada nisu poznati detalji ugovora, ali se vjeruje da je Portugalac vjernost Marseilleu potpisao na više godina.

Osim Chelseaja i Tottenhama, on je vodio Porto i Zenit, a zanimljivo da danas ima samo 41 godinu.

Nedavno je i sam komentarisao mogućnost da preuzme francuski tim.

"Već sam imao kontakt sa Marseilleom i to 2013. godine, prije nego što sam otišao u Zenit. To je jedan od najvećih evropskih klubova, sa velikom tradicijom jer je bio prvak Evrope".

"Ovo je svakako nešto što bi me moglo zainteresovati. Klub je u dobrim rukama sa Andonijem Zubizarretom kojeg poznajem. Ukoliko me pozovu, naći ćemo se i moguće da ćemo se dogovoriti", kazao je tada Portugalac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Klub je preuzeo od Francuza Rudija Garcije koji će morati da potraži novi angažman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi