Strootman razočaran: Preskup sam, žele me se riješiti, to je poruka koju sam dobio!
Kevin Strootman je stigao kao veliko pojačanje u Marseille. Međutim, ispostavilo se kako nema poštovanje rukovodstva tima koje ga se želi riješiti (Foto. EPA)

Holanđanin razočaran

Strootman razočaran: Preskup sam, žele me se riješiti, to je poruka koju sam dobio!

M. Šljivak

Francuski velikan Marseille odlučio je ovog ljeta napraviti poprilične promjene u timu.

Rukovodstvo tima je otpustilo trenera Rudija Garciju po završetku protekle sezone, a iz ekipe će otići i mnogobrojni fudbaleri.

Jedan od onih koji će napustiti tim sa Velodromea je 29-godišnji holandski veznjak Kevin Strootman.

Predsjednik Marseillea Jacques-Henri Eyraud pozvao je pozvao Strootmana na razgovor. Saopštio mu je da se na njega više ne računa i da slobodno može tražiti novi klub.

Nakon svega oglasio se holandski fudbaler i jasno je istakao kako nema namjeru ići na bilo kakve posudbe, kako je klub planirao, već želi sreću potražiti negdje drugo.

"U razgovoru sa predsjednikom saopšteno mi je da sam preskup i da me teško mogu plaćati bez učešća u Ligi prvaka. Žele me se riješiti, to je poruka koju sam dobio", rekao je Strootman, te je dodao:

"Ne razmišljam o povratku u Holandiju i nema šanse da pristanem na posudbu. Samo želim otići odavde", poručio je holandski fudbaler.

Strootman je prošlog ljeta u Marseille došao za 25 miliona eura, odigrao je 28 utakmica i ima učinak od jednog gola i pet asistencija.

Marseille je proteklu sezonu završio na petom mjestu Ligue 1 sa 61 osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi