Drama u Francuskoj, pucano na fudbalere Marseillea!

Pokušaj pljačke

Drama u Francuskoj, pucano na fudbalere Marseillea!

Edmir Škorić

Francuski velikan Olympique Marseille imao je u najmanju ruku težak kraj sezone. Atalanta ih je izbacila u polufinalu Evropske lige, a kroz Ligue 1 nisu uspjeli da se plasiraju u Evropu, a na kraju potpun šok i oružani napad na pojedine fudbalere.

Marseille je jučer u meču posljednjeg kola slavio protiv Le Havrea sa 2:1, a po povratku kući napadnuti su Faris Moumbagna, Jean Onana i Bamo Meite.

Kako javlja Europe 1, iza 3 sata ujutro grupa pljačkaša pokušala je uz prijetnju oružjem ukrasti automobile igračima.

Drama je bila na vrhuncu kada je ispaljeno nekoliko metaka prema njima dok su pokušavali pobjeći. Jedan je automobil dva puta pogođen metkom u vrata vozača, dok je na drugom automobilu metak završio na gepeku.

23-godišnji Moumbagna je napadač iz Kameruna koji je došao početkom godine iz Norveške, Meite je stoper iz Obale Slonovače, a Onana je Kamerunac i igra na poziciji zadnjeg veznog. On je došao na posudbu iz Bešiktaša.

Oglasi

Marseille je u 34. kolu slavio u gostima, a po povratku iz Le Havrea se sinoć odvila filmska drama, srećom niko na kraju nije teže stradao.

Moumbagna je bio starter, dok Meite i Onana nisu igrali. Marseille je završio osmi sa 50 bodova, samo bod iza Lensa koji je uspio da se domogne Evrope.

Lens će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu, Nica i Lyon idu u grupnu fazu Evropske lige, Lille kao četvrti u pretkola Lige prvaka, a u grupnoj fazi su uz prvaka PSG, Monaco i Brest.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iz lige su ispali Lorient i Clermont, dojk će ekipa Metza kao 16. na tabeli razigravati za ostanak u najvišem rangu francuskog fudbala.

Ostala je još jedna utakmica za kraj ove sezone u Francuskoj, a ona se 25. maja u 21h kada će Lyon i PSG odmjeriti snage u finalu Kupa. To je ujedno posljednji meč Kyliana Mbappea za Parižane pošto od juna seli u Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi