Marseilleu samo bod protiv Angersa, pobjeda Caena u Lilleu
Foto: EPA

Francuska Liga 1, 3. kolo

Marseilleu samo bod protiv Angersa, pobjeda Caena u Lilleu

Fudbaleri Marseillea su na svom Velodromeu željeli nastaviti seriju pobjeda u Ligi 1 protiv Angersa, ali su gosti ipak uspjeli doći do jednog boda u utakmici koja je završena rezultatom 1:1.

U ekipi domaćina se osjetio nedostatak sjajnog Payeta, ali je svejedno Marseille uspio doći do vodstva u 17. minuti kada se Clinton N'Jie sjajno snašao u kaznenom prostoru i elegantno savladao golmana gostiju.

Ipak, nakon vodećeg gola Marseillea uslijedilo je nekoliko opasnih napada Angersa, ali je Steve Mandanda briljirao na golu domaćina.

U drugom poluvremenu činilo se da Marseille kreće po drugi pogodak, ali neiskorištene prilike domaćina došle su na naplatu u 70. minuti kada Ekambi postiže sjajan gol za izjednačenje Angersa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille do kraja nije uspio doći do pobjede, a u 93. minuti je napadač domaćih, Lucas Ocampos, zaradio crveni karton nakon što je, izrevolitiran, sapleo igrača Angersa, Thomasa.


U utakmici koja je odigrana nešto ranije Caen je uspio na gostujućem terenu savladati Lille. Lille je možda kontrolisao posjed lopte u ovom susretu, ali su gosti ipak slavili rezultatom 2:0, a golove su postigli Da Silva u 5. i Santini u 69. minuti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi