Marsel Mace napustio Velež i pojačao Radnički

Napadač u Radničkom iz Lukavca

Marsel Mace napustio Velež i pojačao Radnički

Dojučerašnji napadač Veleža, Marsel Mace do kraja sezone branit će boje Radničkog iz Lukavca.

Korpulentni centarfor odlučio je napusti Velež nakon što je shvatio da na proljeće neće biti u prvom planu kod trenera Rahimića. U igri bio i jedan crnogorski prvoligaš, međutim izbor je na kraju pao na Radnički, tim kojeg sa klupe uspješno vodi Darko Vojvodić.

 

Ambicije Radničkog su dosta visoke. Jesen su doočekali pri vrhu prvenstvene tabele. Proljetni cilj je tu se i zadržati, a ako se ukaže prilika pokušati izboriti Premier ligu od narednog ljeta. 

 

"Novi saigrači i šef su me lijepo dočekali. Prvi dojmovi su dosta dobri", kaže Marsel Mace.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Mace je jesenas postigao jedan pogodak, ito u Kupu protiv Mladosti iz Donjeg Svilaja, dok je u prvenstvu tri puta bio asistent, na utakmicama protiv Sarajeva, GOŠK-a i Leotara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.