"Mourinho je napustio Real Madrid zbog Ronalda"
Foto: EPA

Ne vole ga baš u Engleskoj

"Mourinho je napustio Real Madrid zbog Ronalda"

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas igraju na domaćem terenu derbi desetog kola Premiershipa protiv Tottenhama.

Na Sky Sportsu sinoć je tradicionalno održana najava novog kola Premiershipa, te popularna emisija "The Debate". Jedan od gostiju bio je i nekadašnji fudbaler Arsenala, Charlie Nicholas, koji je još jednom potvrdio da nije fan načina na koji igraju ekipi koje vodi Jose Mourinho.

On je izjavio da u modernom fudbalu više ne postoji mnogo trenera čije ekipe igraju toliko defanzivno, pogotovo kada je u pitanju derbi. Nicholas smatra da je upravo zbog toga Mourinho loše prošao u Real Madridu s kojim gotovo da nije uspio ništa osvojiti. 

"Mourinho je na isti ovaj nači vodio Real Madrid i zbog toga je morao da napustio Santiago Bernabeu. Iz dosta dobrih izvora saznao sam da je Cristiano Ronaldo tražio da Mourinho ide jer je jednostavno mrzio njegovu taktiku. Tada je Barcelona u potpunosti dominirala jer Mourinho nije želio priznati sebi da takve taktike u modernom fudbalu više ne prolaze", rekao je Nicholas, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjećam se kako je Ronaldo bio nezadovoljan na terenu i to je jasno pokazivao. Samo je pitanje vremena kada će se tako nešto desiti u Unitedu. Prvi igrač koji se suprostavi svemu tome će značiti i njegov kraj. Nadam se da će Mourinho pokazati da zna igrati i ofanzivno, a protiv Tottenhama ima odličnu priliku".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi