Martialov povratak u formu znači da će United vjerovatno ostati bez 8,7 miliona funti

Bit će ponovo pozvan u reprezentaciju

Martialov povratak u formu znači da će United vjerovatno ostati bez 8,7 miliona funti

Francuski napadač Anthony Martial igra sjajno otkad je Manchester United napustio trener Jose Mourinho.

Na njegovo mjesto je stigao Ole Gunnar Solskjaer pod čijim vodstvom skoro svi igrači Crvenih đavola igraju daleko bolje, a jedan od njih je i Martial.

On bi se, sudeći barem po izjavi selektora Francuske Didiera Deschampsa, trebao vratiti u nacionalni tim.

"Martial se ponovo vratio u vrlo, vrlo, dobru formu", rekao je nedavno Deschamps i to znači da bi ga trebao vratiti u nacionalni tim za susrete protiv Moldavije i Islanda.

Manchester United će zbog toga, vrlo vjerovatno, Monacu morati uplatitit dodatnih 8,7 miliona funti jer ugovor koji je potpisan na ljeto 2015. godine tako kaže. Martialu fali još samo sedam nastupa da dođe do 25 mečeva u nacionalnom dresu i ako se to desi, United mora isplatiti Monacu pomenuti novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, tu nije kraj 'mukama' kluba sa Old Trafforda jer će morati isplatiti dodatnih 8,7 miliona funti ukoliko ovaj fudbaler bude nominovan za Zlatnu loptu.

Inače, Martial je za Francusku debitovao u septembru 2015. godine, samo nekoliko sedmica nakon što je stigao u Manchester United, a na dosadašnjih 18 nastupa postigao je samo jedan gol.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi