Koji Messi? Martin Braithwaite je sada glavna zvijezda u Barceloni

Oduševio navijače

Koji Messi? Martin Braithwaite je sada glavna zvijezda u Barceloni

Endin Čaušević

Navijači Barcelone još uvijek nisu prežalili odlazak Lionela Messija i mnogi se brinu da li će iko od igrača uspjeti da preuzme ulogu koju je imao Argentinac u ekipi.

Messi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni i htio je da produži svoj ugovor i ostane, ali zbog finansijskih problema koje ima katalonski klub na kraju nije bilo moguće da potpiše nastavak saradnje.

Navijače Barcelone je itekako pogodio odlazak jednog od najboljih igrača svih vremena, te su mu i u meču protiv Real Sociedada pokazali koliko im znači.

U desetoj minuti utakmice svi su skandirali Messijevo ime i ponosno pokazivali njegov dres jer je on ostavio zaista neizbrisiv trag u ovom klubu.

Međutim, glavna zvijezda ove večeri bio je danski napadač Martin Braithwaite kojeg su pred početak ove sezone svi već otpisali.

Braithwaite se nalazi na transfer listi i klub pokušava da ga proda, ali je on pokazao svoj kvalitet protiv Sociedada. Danac je postigao dva gola i oduševio je navijače svojom igrom.

Jedan od navijača je nakon utakmice zaustavio Braithwaitea i pokazao mu da mu je on najdraži igrač ovog tima, a Danac je napravio sjajan potez i dao mu je svoj dres što je oduševilo ovog navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Braithwaite je još jednom pokazao svoju skromnost i koliko poštuje klub i navijače Barcelone, te je nakon meča protiv Sociedada odjednom postao prva zvijezda ovog kluba.

Navijači na društvenim mrežama traže od kluba da Braithwaite ostane i da ga skinu s transfer liste jer je zaslužio svojim igrama da i dalje bude član ovog kluba. No, da li će ih Joan Laporta poslušati ostaje nam da vidimo do kraja prelaznog roka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Rekao sam ja da ce oni proigrati samo ako svate da nemaju na koga da oslone nego sami na sebe,dobar je to tim i Lesija.To nisu skontali samo maloumni,instant navijaci Farcelone koji prate fudbal 10godina.Ja ih voliti necu nikad zbog dvolicnosti i ponasanja ali znam da su kvalitetni i da ce se opet boriti za titulu.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi