Barcelona poslala Desta u Milan i ekspresno pronašla novog desnog beka

Bellerin potpisuje za Katalonce

Barcelona poslala Desta u Milan i ekspresno pronašla novog desnog beka

Endin Čaušević

Sergino Dest napustio je Barcelonu i do kraja sezone će igrati na posudbi u dresu Milana.

Xavi Hernandez je još na početku priprema za ovu sezonu poručio Destu da neće računati na njega i da je Nizozemcu najbolje da pronađe novi klub.

To je Xavi dokazao u prva tri kola La Lige jer Dest nije bio ni u jednom meču uopšte u konkurenciji da igra.

Posljednjeg dana prelaznog roka Dest je shvatio da je najbolje da napusti Barcelonu i karijeru će nastaviti u dresu Milana. Otputovao je jutros za Milano na ljekarske preglede, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda.

Zbog toga je jasno da Barcelona mora dovesti pojačanje na poziciji desnog beka jer Xavi nema više na raspolaganju nijednog klasičnog desnog beka.

Obično tu su igrali Sergi Roberto, Ronald Araujo i Jules Kounde kojima to nije prirodna pozicija.

Oglasi

No, čini se da je Barcelona uspjela da riješi taj problem i očekuje se da će do kraja dana ugovor s ovim klubom potpisati Hector Bellerin.

Bellerin ima još ugovor na godinu dana s Arsenalom gdje je otpisan kod Artete i čak su Topnici spremni da s njim raskinu ugovor samo da napusti Emirates.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji pišu da je Bellerin već potpisao raskid saradnje i da je sve dogovorio s Barcelonom u koju će doći bez obeštećenja i najvjerovatnije potpisati trogodišnji ugovor.

Bellerinov dolazak u Barcelonu očekuje se u toku dana. Poznato je da je ovaj 27-godišnjak ponikao u La Masiji, ali je još kao tinejdžer prešao u akademiju Arsenala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
A sta je sa nasim čupom? Kako pisete milion nekih velikana se interesuje za njega a na kraju ce zavrsiti u nekoj vukojebbini ko onaj parmak gojak.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti