Odigrao za reprezentaciju nekoliko utakmica, a onda odlučio da provocira Xavija

Braithwaite ponovo u centru pažnje

Odigrao za reprezentaciju nekoliko utakmica, a onda odlučio da provocira Xavija

E. Čaušević

Martin Braithwaite pravi velike probleme čelnicima Barcelone jer odbija da napusti katalonski klub.

Xavi Hernandez je na kraju sezone razgovarao sa svim prvotimcima i jasno je rekao onima na koje neće računati da mogu potražiti novi klub i da je najbolje da napuste Barcelonu.

Na toj listi našao se i Braithwaite koji prošle sezone skoro da nije ni igrao za Barcelonu. Očekivalo se da Danac neće praviti problem i da je svjestan da nema mjesta u ekipi Barce, ali je uradio upravo suprotno.

Braithwaite odbija mogućnost da napusti Barcelonu ovog ljeta i poručio je da će ostati do kraja ugovora, te da vjeruje da se može nametnuti Xaviju iako je čini se to nemoguća misija.

No, pored toga Danac i dalje nastavlja da provocira Xavija i čelnike Barcelone i sigurno da mu to uopšte neće pomoći da popravi svoju poziciju u katalonskom klubu.

Naime, nakon nastupa za Dansku u Ligi nacija on je odlučio da prozove Xavija i na svoj način poruči da i u Barceloni zaslužuje dosta bolju minutažu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U posljednjih nekoliko dana sam prove više minuta na terenu nego tokom cijele prošle sezone u Barceloni", poručio je Braithwaite.

Očito je da će se odnos njega i Xavija teško popraviti, a ostankom u Barceloni čini se da bi Braithwaite najviše naštetio sam sebi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PantePita
Korisniji Barceloni od Pjanica, to je sigurno
2 5
DamirT
Pa zna da onoliku platu nece nigdje drugo imat.Zna i on da se ne moze nametnut jer nema kvalitet za Barcelonu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi