Pao dogovor između Real Madrida i Arsenala

Norvežanin na prekretnici

Pao dogovor između Real Madrida i Arsenala

S. Grebović

Budućnost velike nade norveškog fudbala Martina Odegaarda sve je izvjesnija.

Prije par godina važio je za jednog od najvećih talenata evropskog fudbala. 

Sa tim epitetom Real Madrid ga je odlučio dovesti u svoje redove, ali u prvom timu Kraljevskog kluba nije se naigrao.

Za Kraljeve je odigrao svega 11 službenih utakmica, a većinu dosadašnje karijere proveo je na posudbama. Kao posuđeni igrač branio je boje Heerenveena, Vitessea, Real Sociedada, a od ove zime igrao je za Topnike.

Norvežanin je već nekoliko dana u pregorovima sa Arsenalom, koji od Reala želi da otkupi njegov ugovor, a i sam Odegaard je izrazio želju da postane članom Arsenala. 

Real navodno traži 40 miliona eura. Arsenal će vjerovatno pokušati da mu spusti cijenu, ali je su prema nekim informacijama dva kluba na korak od dogovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski AS također dodaje da bi Real rado prodao i Isca, ali da za sada nema konkretnih ponuda. 

U Arsenalu se nadaju da že sve biti gotovo u skorom periodu i da će Odegaard biti registrovan za derbi protiv Chelseaja već za vikend.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi