Martin Odegaard je drugi najmlađi kapiten u Premier ligi

Odlukom Artete

Martin Odegaard je drugi najmlađi kapiten u Premier ligi

E. Škorić

Odlukom trenera Mikela Artete, 23-godišnji Martin Odegaard novi je kapiten Arsenala.

Topnici su danas razbili Sevillu na Emirates Cupu sa 6:0, a neposredno prije utakmice objavljeno je da je Odegaard novi kapiten.

Norvežanin je u sjeverni London stigao u januaru 2021. godine iz Real Madrida i za kratko vrijeme stekao veliko poštovanje među saigračima, stručnim štabom i navijačima Arsenala.

S obzirom da je sa samo 23 godine i kapiten Norveške, očito posjeduje liderske sposobnosti i "ima ono nešto".

On je jedan od najmlađih kapitena u engelskoj Premier ligi. Ipak, ne i najmlađi. Zvijezda West Hama Declan Rice, koji je u januaru napunio 23 godine, preuzima tu čast. On je kapitensku traku preuzeo prošle sezone kada je Mark Noble napustio nogomet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Defanzivac Bournemoutha Lloyd Kelly također ima iste godine, ali će u oktobru napuniti 24 godine.

Arsenal je prošle sezone završio na petom mjestu u Premier ligi i ostao je bez plasmana u Ligu prvaka, a novu sezonu počinju gostovanjem kod Crystal Palacea u petak navečer. Pokušat će se rivalu osvetiti za 0:3 poraz iz aprila na Selhurst Parku krajem prošle sezone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije