Martin Truex Junior je novi NASCAR šampion
Foto: Screenshot

Vozač Furniture Row Racinga slavio na Floridi

Martin Truex Junior je novi NASCAR šampion

Teme:

Vožak ekipe Furniture Row Racing Martin Truex Jr. je nakon pobjede na posljednjoj trci sezone u Miamiju postao osvajač NASCAR Kup šampionata za 2017. godinu.

Truex Jr. je do titule stigao u svojoj Toyoti Camry i to nakon što je 267 krugova na stazi Homestead u Miamiju odvezao u vremenu 3:02:57.000.

On je iza sebe ostavio drugoplasiranog Kyle Buscha, vozača tima Joe Gibbs Racing, koji je imao priliku u Miamiju doći do svoje druge NASCAR titule. Treći je bio Kyle Larson iz ekipe Chip Ganassi Racing.

Iako je Kyle Larson bio sjajan na početku, 37-godišnju Truex Jr. se "budio" kako je utrka odmicala, pa je na kraju uspio doći do osme pobjede u sezoni i prve titule osvajača NASCAR prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi