Martina otkrio kako je Zukanović završio u Romi

Odbio ponudu Stuttgarta

Martina otkrio kako je Zukanović završio u Romi

Silvano Martina, poznati menadžer koji se brine o karijeri Ervina Zukanovića, za Romanews.eu je otkrio kako je naš reprezentativac završio u Romi. 

Stameni defanzivac se u proteklom periodu povezivao sa brojnim klubovima. Najviše su se pominjali Lazio, Inter i Stuttgart, a na kraju je završio u Romi koja je Sampdoriji za posudbu do kraja sezone izdvojila 1,5 miliona eura. 

"Dogovor sa Stuttgartom je već bio sklopljen. Imali smo karte i bili smo već na aerodromu, a onda me nazvao Walter Sabatini i rekao da je zainteresovan za dovođenje Zukanovića. Odlučili smo riskirati sa njemačkim klubom i sačekati realizaciju transfera sa Romom. Isplatilo se. Pošujem Stuttgart, ali Roma je realno gledajući veći nivo", izjavio je Silvano Martina. 

Trener Rome je u proteklom periodu koristio odbranu sa tri ili četiri fudbalera, a Silvano Martina vjeruje da njegovom klijentu to neće predstavljati problem. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zukanović je igrao kod trenera koji su koristili obje formacije, tako da neće biti iznenađen bilo kojom od te dvije", zaključio je na kraju Silvano Martina. 

Vrijedi istaći da je Zukanović već u prvom nastupu za Romu pokazao da će biti veliko pojačanje. Asistirao je, blokirao, uklizavao, vodio zračne dvoboje...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi