Martinez ima samo jednu dilemu: Poznat prvi sastav Belgije?

Lukaku predvodi napad

Martinez ima samo jednu dilemu: Poznat prvi sastav Belgije?

Selektor Belgije Roberto Martinez je, prema pisanju belgijskih medija, već odabrao prvih jedanaest za večerašnji meč protiv naše selekcije.

Nekadašnji menadžer Evertona je imao nekoliko dilema koje je riješio, ali mu je ostala još jedna. Kostur tima koji će istrčati protiv Zmajeva je poznat, ali se ne zna hoće li mjesto u početnoj postavi zauzeti Dries Mertens ili ne potpuno spremni Naser Chadli.

Kada je riječ o ostalim pozicijama u timu, većih iznenađenja ne bi trebalo biti. Na golu će biti Courtois, u zadnjoj liniji i sredini će zaigrati po četvorica fudbalera dok će napad činiti Eden Hazard i istureni Romelu Lukaku. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgijski mediji su najavili početni sastav u formaciji 4-4-1-1, a on izgleda ovako: Thibaut Courtois - Jordan Lukaku, Nicolas Lombaerts, Toby Alderweireld, Thomas Meunier - Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Dries Mertens (Naser Chadli) - Eden Hazard - Romelu Lukaku. 

Meč Belgije i Bosne i Hercegovine igra se večeras u sklopu 2. kola grupe H s početkom u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti