Martinez kaznio promašaje Napolija
Foto: EPA

Evropska liga

Martinez kaznio promašaje Napolija

Edmir Škorić

Prvi susret Porta i Napolija u sklopu osmine finala Europa lige završen je minimalnom pobjedom domaćih nogometaša.

Možda se očekivala  golijada u Portu obzirom da su se sastale dvije ekipe koje isključivo razmišljaju o napadu, no na Dragau je viđen samo jedan gol i, na sreću domaćih, u mrežu Italijana.

Bila je to jedna dobra utakmica, dosta trke od samog početka, no izostala je realizacija. U prvom dijelu su se razmjenjivali brzi napadi, Napoli je prijetio uglavnom iz kontri, no i Helton i Reina nisu imali puno posla.

Drugo poluvrijeme počelo je bombom Eduarda, ali je Reina sjajnom paradom izbacio loptu u korner. Ubrzo je Quaresma imao dobar pokušaj, ali lopta ie pored gola gostiju iz Napulja. U 53. minuti stopostotna šansa, Callejon je nesebično poslao povratnu za Higuaina, koji tuče s 10-ak metara, Helton uz dosta muka izbacuje u korner.

U 54. minuti Helton opet spašava Porto. Poslije ubačaja iz kornera, Higuain je glavom pucao, Helton nevjerovatno brani. Mao kasnije nova velika šansa za Italijane, Helton brani udarac Higuaina... Nevjerovatno šta je sve Helton branio. 

Kako to u nogometu obično biva, stigla je kazna za Napoli. Poslije jednog kornera Porta nastala je gužva u kaznenom prostoru Napolija, a Jackson Martinez zabija za radost domaćih. Nekoliko dobrih prilika na obje strane do kraja utakmice, no ostalo je 1:0 za Porto.

Evropska liga, osmina finala, prva utakmica:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto - Napoli 1:0 (Martinez 57)


Porto vs Napoli (1-0) Goal Martinez - 13-03-2014 by b-y-a

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.