Martinez potpisao za Atletico
Foto: EPA

Četiri godine u Atleticu

Martinez potpisao za Atletico

Midhat Šljivak

Kolumbijski napadač Jackson Martinez novi je član Atletica iz Madrida.

Fantastični napadač je dogovorio transfer u tim s Vicente Calderona prije 20-ak dana, a danas je i službeno potpisao četverogodišnji ugovor s Jorgandžijama.

Dosadašnji fudbaler Porta je plaćen 35 miliona eura, te će u Atleticu zamijeniti hrvatskog napadača Marija Mandžukića, koji je pojačao ekipu Juventusa.

Martinez je u redovima portugalskog velikana proveo protekle tri godine, a fantastičnim igrama privukao je veliku pažnju.

Interes za njega pored Atletica pokazivao je i Arsenal, ali u Londonu nisu bili spremni da plate 35 miliona eura za njegove usluge, pa je on završio u Atleticu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tijekom tri sezone u Portu, Kolumbijac je postigao 67 pogodaka u 90 nastupa, te će sasvim sigurno biti veliko pojačanje za tim s Vicente Calderona.

Pored Porta Martinez je nastupao za Chiapas i Independiente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.