Mascherano: Igračima poput Neymara ne daju igrati na Copi

Stao u zaštitu Brazilca

Mascherano: Igračima poput Neymara ne daju igrati na Copi

Argentinski reprezentativac Javier Mascherano stao je u zaštitu Neymara, rivala iz Brazila ali saigrača i dobrog prijatelja iz Barcelone.

Mnogo se prašine diglo oko odluke o suspenziji, zbog koje će najbolji brazilski fudbaler propustiti ostatak Copa Americe.

"Talentovanim igračima poput Neymara suci jednostavno ne daju igrati na Copa Americi. Ovdje su prekršaji mnogo teži i nešto se mora poduzeti da se to dovede u normalu. Neymar je u Evropi mnogo zaštićeniji", rekao je Mascherano i dodao:

"Udarili su ga dvadeset puta, a njemu je pokazan žuti karton zbog igranja ruke. Neymar je ipak ime i trebao bi biti zaštićeniji".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.