Mascherano najavio oproštaj od reprezentativnog dresa
Foto: EPA

Iskusni defanzivac uskoro odlazi u penziju

Mascherano najavio oproštaj od reprezentativnog dresa

Javier Mascherano je imao samo riječi hvale na račun svog saigrača iz reprezentacije, ali i iz Barcelone Lionela Messija, nakon što je on svojim hat-trickom protiv Ekvadora "poslao" Argentinu na Svjetsko prvenstvo.

Nakon sinoćnjeg trijumfa Mascherano je sa novinarima razgovarao o Lionelu Messiju, ali i iskoristio priliku da najavi svoj skori oproštaj od reprezentativnog dresa.

"Lionel Messi ima ovu igru u 'malom džepu', a kada je to slučaj, vi imate mogućnost da napravite mnogo stvari. Nadam se da mu možemo pomoći u Rusiji. Uživali smo igrati sa njim, a sada mu moramo pomoći", izjavio je Mascherano, pa nastavio:

"Imamo priliku ostvariti san. To je Svjetsko prvenstvo i možemo se sjetiti kako smo igrali u Brazilu. Imamo ovih sedam ili osam mjeseci da se pripremimo i stignemo tamo u najboljoj mogućoj formi. Pokušat ćemo to uraditi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Za puno ljudi je priča mogla završiti nakon ove utakmice, ali, hvala Bogu, to nije bio slučaj. Ako odem u Rusiju, to će biti kraj. To znam sigurno", nagovijestio je Mascherano povlačenje iz reprezentacije nakon Mundijala u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi