"Mašina" iz Obale Slonovače za 80 miliona eura prelazi u Bayern?
Fantastični napadač iz Obale Slonovače novo je veliko ime na tržištu. Velikan do velikana stoje u redu za njegovo dovođenje (Foto: EPA)

Dogovoren transfer Nicolasa Pepea?

"Mašina" iz Obale Slonovače za 80 miliona eura prelazi u Bayern?

M. Šljivak

Minhenski Bayern navodno je dogovorio još jedno pojačanje za ljetni prelazni rok.

Novi član bavarskog velikana trebao bi postati fantastični napadač Lillea Nicolas Pepe, koji ove sezone igra fudbal života.

Ovaj 23-godišnji ofanzivac iz Obale Slonovače svojim igrama je privukao veliku pažnju na sebe. Žele ga Arsenal, Chelsea, spominje se i Barcelona, ali čini se kako će on na kraju potpisati za Bayern.

Francuski mediji tvrde kako je transfer veoma blizu realizacije. Lille će zaraditi ogroman novac, a Le10Sport tvrdi kako je dogovorena isplata 80 miliona eura.

Bayernu novac nije problem. Oni su jedan od rijetkih velikana koji nema nikakvih dugovanja, pa nije nikakvo čudo što će tokom ljeta potpuno rekonstruisati tim sa nekoliko velikih transfera.

Bavarci bi pored Pepea u narednu sezonu trebali ući jači za dvojicu francuskih defanzivaca. To su Lucas Hernandez (Atletico) i Benjamin Pavard (Stuttgart), čiji su transferi dogovoreni.

Samo ova tri fudbalera njemačkog velikana će koštati 200 miliona eura. Ipak, lista pojačanja je još itekako duga, novca ima dovoljno na raspolaganju, pa će postava Bayerna u narednoj sezoni izgledati dosta drugačije u odnosu na ovu.

Pepe je ove sezone nezaustavljiv u Ligue 1. U 27 odigranih utakmica postigao je 16 golova i upisao je 10 asistencija i takve brojke nisu mogle proći neopaženo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno je svakako da ga je Lille prije samo dvije godine ekipi Angersa platio "samo" 10 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi