Mašina za golove: Ibišević ušao i zabio za pobjedu Herthe
Bosanskohercegovački napadač u posljednje vrijeme igra odlično, a ovo mu je ujedno bio šesti gol u jedanaest odigranih utakmica za Herthu (Foto: EPA)

DFB Pokal, 1/16:

Mašina za golove: Ibišević ušao i zabio za pobjedu Herthe

Donedavni napadač reprezentacije BiH Vedad Ibišević bio je strijelac u večerašnjoj pobjedi Herthe nad Darmstadtom.

Hertha je u sklopu šesnaestine finala DFB Pokala kao gost savladala Darmstadt rezultatom 2:0, a pogodaka u ovom duelu nije bilo sve do sredine drugog poluvremena, kada je na scenu stupio Ibišević.

Samo minutu nakon ulaska u igru Ibišević je doveo Herthu u vodstvo, a do kraja utakmice berlinski klub je uspio još jednom zatresti mrežu Darmstadta, ovoga puta preko Mittelstadta, za konačnih 2:0.

Ovim trijumfom Hertha je ujedno izborila i plasman u narednu fazu takmičenja. To je za rukom pošlo još Paderbornu koji je s 3:0 savladao Chemie Leipzig, Wolfsburg je sa 2:0 bio bolji od Hannovera, dok je Dusseldorf sa 5:1 nadigrao Ulm.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Večeras su na rasporedu još četiri utakmice.

Top Komentari

gumenakita
Nista ne razumijem,prvo pise da je herta tukla dva nula da bi poslije bilo konacnih 2-1?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi