Ako ima pravde, Osasuna će dobro platiti: Jeziva skandiranja prema Greenwoodu nakon ulaska u igru!

Ovakvim stvarima nije mjesto nigdje, a kamoli u fudbalu

Ako ima pravde, Osasuna će dobro platiti: Jeziva skandiranja prema Greenwoodu nakon ulaska u igru!

E. Ganibegović

Mason Greenwood se danas nakon skoro dvije godine vratio na teren. Dok su neki s oduševljenjem čekali njegov povratak i debi u novom klubu, navijači gostujućeg tima, Osasune, uputili su jezive povike ka njemu, za šta će klub iz Pamplone dobiti kaznu.

Danas su se u okviru petog kola španske Primere sastali Getafe i Osasuna, a krajnji rezultat je glasio 3:2 za domaću ekipu.

Ova utakmica bila je praćena više nego što bi inače, s obzirom na to da se čekao debi i povratak na teren engleskog ofanzivca Masona Greenwooda koji je stigao na posudbu u Getafe iz Manchester Uniteda.

Povratak na teren nakon skoro dvije godine, poslije optužbi za silovanje i suspenzije od strane Crvenih đavola, dogodio se u 77. minuti ove utakmice kada je Englez ušao umjesto Latase.

Mason Greenwood nije napravio ništa specijalno, imao je jedan pokušaj koji je blokiran, ali svakako da je za njega velika stvar što se uopšte vratio na teren nakon teškog i burnog perioda koji je iza njega.

Oglasi

Međutim, da sve ne prođe kako treba, pobrinuli su se navijači, ako ih se tako može nazvati, Osasune, koji su imali jezive povike ka njemu.

"Greenwoode, umri", uzvikivali su pristigli gostujući navijači u trenucima kada je engleski ofanzivac ulazio na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako javljaju inostrani mediji, Osasuna će se zbog ovakvog ophođenja njihovih navijača suočiti s kaznom, a vidjet ćemo kakva će ona biti. 

Inače, Greenwooda ćemo na terenu ponovo gledati naredne sedmice kada Getafe u okviru šestog kola Primere gostuje kod Real Sociedada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi