Mason Greenwood se vratio na teren, ali show su mu ukrali dva Srbina i Zeničanin!

Debitovao za Getafe

Mason Greenwood se vratio na teren, ali show su mu ukrali dva Srbina i Zeničanin!

E. Ganibegović

Mason Greenwood se nakon skoro dvije godine vratio na teren. Danas su utakmicu igrali Getafe i Osasuna, a on je debitovao za svoj novi klub.

Danas su se u okviru petog kola španske Primere sastali Getafe i Osasuna, a krajnji rezultat je glasio 3:2 za domaću ekipu. 

Mitrović je doveo u vodstvo Getafe u 36. minuti, da bi u smiraj prvog dijela za izjednačenje pogodio Munoz.

Carmona dovodi domaći tim do novog vodstva u 51. minuti, da bi novo izjednačenje gostima iz Pamplone s 11 metara Ante Budimir, fudbaler rođen u Zenici.

Da Mitrović i Budimir ne budu jedini Balkanci koji su strijelci danas potrudio se Nemanja Maksimović koji je donio sva tri boda Getafeu golom u 86. minuti utakmice. 

Ova utakmica bila je praćena više nego što bi inače, s obzirom na to da se čekao debi i povratak na teren engleskog ofanzivca Masona Greenwooda koji je stigao na posudbu u Getafe iz Manchester Uniteda.

Oglasi

Povratak na teren nakon skoro dvije godine, poslije optužbi za silovanje i suspenzije od strane Crvenih đavola, dogodio se u 77. minuti ove utakmice kada je Englez ušao umjesto Latase. 

Mason Greenwood nije napravio ništa specijalno, imao je jedan pokušaj koji je blokiran, ali svakako da je za njega velika stvar što se uopšte vratio na teren nakon teškog i burnog perioda koji je iza njega.

Nakon ove utakmice Getafe je deveti na tabeli sa sedam bodova, dok bod manje ima Osasuna koja je na 12. poziciji. Sljedeće kolo za Getafe donosi gostovanje kod Real Sociedada, dok će Osasuna u Pamploni biti domaćin Sevilli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 5. kolo:

Getafe - Osasuna 3:2 (Mitrović 36', Carmona 51', Maksimović 86'; Munoz 45', Budimir 57' (P))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi