Barcelona prati dvojicu Brazilaca

Barcelona prati dvojicu Brazilaca

Ako je vjerovati pisanju Mundo Deportiva, Barcelona pomno prati dvojac iz Brazila, napadača Gremija Evertona i defanzivca Flamenga Rodriga Caioa.

23-godišnji Everton je bio najbolji strijelac reprezentacije Brazila na minuloj Copa Americi, a pogodio je i u finalu protiv Perua.

Everton je tokom svoje karijere postigao 63 gola za Gremio, a dobra forma mu je i osigurala nastupe za reprezentaciju na kontinentalnom takmičenju.

U augustu su španski mediji pisali da je Atletico Madrid optimističan da može osigrati Evertonov potpis, te da su Jorgandžije spremne čekati januar i kraj sezone u Brazilu kako bi realizovale transfer.

Međutim, sada se u priču uključila i Barcelone koja bi vrlo lako mogla osujetiti planove madriskog tima.

Štoper Caio je u Flamengo stigao u januaru iz Sao Paula u kojem je i ponikao. Za Sao Paoulo je odigrao 277 utakmica, a do sada je skupio i četiri nastupa u dresu reprezentacije Brazila.

Rodrigo Caio je tokom godina imao dosta problema sa povredama što je jedan od razloga zbog čega se do sada nije okušao u Evropi. Zbog povrede je propustio i Svjetsko prvenstvo 2018., iako se trebao naći na spisku putnika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo Rodrigo Caio je 2015. godine bio jako blizu dolaska u Španiju. Trebao je potpisati za Valenciju, ali je dva puta "padao" na ljekarskih pregledima, tako da od transfera nije bilo ništa.

Sada ga međutim prati Barcelona, a da li će konačno realizovati veliki transfer ostaje da se vidi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi