Allegri dobio prvu konkretnu ponudu, ali sve iznenadio ekspresnim odgovorom

Ne želi ići u Premiership

Allegri dobio prvu konkretnu ponudu, ali sve iznenadio ekspresnim odgovorom

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Massimiliano Allegri bez kluba je već dvije godine nakon što je dobio otkaz u Juventusu.

Čelnici Juventusa su na ljeto 2019. godine odlučili da se zahvale na saradnji Allegriju iako je on uspio da osvoji Scudetto.

Međutim, Juventus je tada uručio otkaz Allegriju što se na kraju pokazalo da nije bio baš pametan potez. Allegri je i dalje na platnoj listi Stare dame jer s njima ima ugovor, ali ovog ljeta se očekuje da se vrati trenerskom poslu.

Allegri je nakon otkaza u Juventusu imao nekoliko privlačnih ponuda, ali je sve to odbio. Već neko vrijeme špekuliše se da bi mogao preuzeti kormilo Real Madrida i čini se da je to izazov koji on čeka.

Zinedine Zidane će vjerovatno napustiti Kraljeve na kraju sezone, a Florentino Perez je već obavio razgovore s Allegrijem koji nema ništa protiv treniranja Reala.

Međutim, italijanski mediji danas su objavili da je Allegri ove sedmice dobio još jednu ponudu i to iz engleskog Premiershipa.

Oglasi

Tuttosport je objavio da su čelnici Tottenhama kontaktirali Allegrija jer žele da on bude trener ovog tima od naredne sezone. Londonski klub mu nudi trogodišnji ugovor uz godišnju platu od deset miliona eura.

Ipak, čelnici Tottenhama su ostali razočarani kada je Allegri ekspresno odgovorio i poručio je da nema namjeru da vodi ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je u teškoj situaciji pred posljednje kolo Premiershipa i postoji šansa da naredne sezone čak neće igrati u Evropi. Zbog toga bi se moglo desiti da ponajbolji igrači zatraže odlazak iz kluba ovog ljeta.

To je već uradio najbolji igrač Tottenhama, Harry Kane, koji je danas priznao da je jednostavno došlo vrijeme da nađe novi izazov u karijeri jer ne želi da se kaje kada bude u penziji što nije igrao u još nekom klubu.

Top Komentari

user1604593678
Normalno da ne zeli kad nezna engleski jezik.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi