Mata nakon Chelseaja hvalio Pogbu: On je jedan od najboljih na svijetu

Španac hvalio Francuza

Mata nakon Chelseaja hvalio Pogbu: On je jedan od najboljih na svijetu

Španski fudbaler Juan Manuel Mata hvalio je svog saigrača Paula Pogbu nakon sinoćnje pobjede Manchester Uniteda protiv Chelseaja u FA Cupu.

Podsjetimo, Crveni đavoli su pobijedili na Stamford Bridge stadionu Chelsea sa 2:0 u osmini finala FA Cupa, a strijelac jednog od dva pogotka bio je Pogba. Osim toga, Francuz je i u polju igrao veoma dobro, pa su uslijedile brojne pohvale na njegov račun.

Jedan od onih koji ga mnogo cijene je Mata.

"Sjajno je asistirao kod prvog gola i postigao drugi. Čak se i u drugom poluvremenu, poslije 85. minute još uvijek branio i išao u napad. On je veoma, veoma kompletan igrač. Dobro je spreman, ima kvalitet, pas, može igrati od šesnaesterca do šesnaesterca. On je jedan od najboljih, a danas je pokazao zašto", rekao je Mata.

Inače, Španac je također bio u prvoj postavi za sinoćnji meč, a na terenu je proveo 76 minuta prije nego što ga je zamijenio Pereira.

Pogba želi da bude najplaćeniji igrač u Premier ligi ili ide u Real Madrid

Nakon što su u poslednje vrijeme bile aktuelne priče kako igrači ne žele da sarađuju sa Pogbinim agentom, Minom Raiolom, zbog mnogih stvari kao što su provizije, pritisci i špekulacije kao i tajni pregovori sa drugim klubovima, sada stiže vijest kako upravo Francuz želi da ide iz Manchester Uniteda.

Navodno je sam igrač rekao svom agentu da mu obezbijedi transfer. Iako, su svi očekivali da će se, ukoliko ode iz Uniteda, Pogba vratiti u Juventus, on želi da ide u Real Madrid.

Pogba smatra kako se Manchester ne može boriti za trofeje, kao ni to da u bliskoj budućnosti mogu stvoriti tim koji bi parirao Manchester Cityju, ali i evropskim velikanima u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, za razliku od španskih medija, engleski mediji sve ovo tumače kao pritisak na upravu Uniteda da se Pogbi ponudi novi ugovor, po kojem bi bio najplaćeniji igrač u Premier ligi.

On navodno traži više od 20 miliona eura po sezoni da ostane, a ukoliko bi mu se ukazala šansa da ide u Real, sigurno je da bi igrao za manje novca.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi