Treća sreća: Na koliko je potpisao Semir Štilić?
FOTO: Armin Herić/FK Željezničar

Opet u dresu Željezničara

Treća sreća: Na koliko je potpisao Semir Štilić? · Saznajemo

A. Čaušević

Po treći put u karijeri Semir Štilić će nastupati za prvi tim Željezničara. 

Prvi put je to uradio prije više od 15 godina nakon što je prekomandovan u prvi tim kao jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije.

S Grbavice je otišao u poljski Lech gdje je imao i vrhunac karijere. Od tada je promijenio niz klubova. Igrao je za Karpaty, Gaziantepspor, Wisla Krakow, APOEL, te Wislu Plock.

Kući se vratio na ljeto 2019. godine. Početak drugog mandata je bio zaista fenomenalan. Postigao je niz prekrasnih golova. Navijači Plavih još pamte majstorije protiv Slobode, Borca, Sarajeva, Tuzla Cityja...

Pojavom koronavirusa došlo je do pada forme, a zbog sve teže finansijske situacije u Zvorničkoj 27 odnosi na relaciji igrač-klub su postajali sve hladniji.

Ovaj 34-godišnjak od ljeta nije bio pogonu, da bi u utorak stigla već neko vrijeme najavljivana vijest da je potpisao novi ugovor sa Željezničarom.

Kako SportSport.ba saznaje Štilić je sa Plavim potpisao ugovor na jednu i pol godinu, tj. do kraja sezone 2022/23.

Iskusni veznjak se već priključio ekipi, a u narednim danima će i u trenažni proces. Proteklih sedmica trenirao je individualno, fokus je na bio na fizičkoj spremi te ukoliko prođe pripreme na pravi način sigurno će biti veliko pojačanje za ekipu s Grbavice.

Inače, Štilić je do sada za Željezničar odigrao 47 utakmica uz 18 golova i 16 asistencija. Navijači Plavih su optimistični i vjeruju da će iskusni veznjak na proljeće "podebljati" svoje brojke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Moji manijaci sad lizete sto ste srali. Drvlje i kamenje po njemu, a sad heroj par mjeseci kasnije. Dosljednost = 0
12 13
tbra
Kako treca sreca? Nije on nigdje isao iz Zelje samo produzio ugovor.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi