Matej Delač već na platnom spisku Plavaca

Matej Delač već na platnom spisku Plavaca

Adnan Beganović

Hrvatski fudbalski prvoligaš Inter iz Zaprešića objavio je danas kako je s engleskim doprvakom Chelseajem potpisao ugovor prema kojemu se regulira pravo prvokupa Interova mladog vratara 17-godšinjeg Mateja Delača.

Igrač Matej Delač, FC Chelsea i NK Inter-Zaprešić, potpisali su ugovor/sporazum s kojima su regulirali prava prvootkupa igrača Mateja Delača. Prema navedenim dokumentima Matej Delač još će minimalno jednu, a najviše još dvije godine biti igrač NK Inter-Zaprešića, te će po punoljetnosti postati igrač FC Chelsea iz Londona.

Također navedenim dokumentima regulirana je obveza dolaska Mateja u London na treninge seniorske ekipe FC Chelsea kad god to dozvoljavaju prvenstvene stanke. Uz Mateja će u London putovati i treneri na tzv. usavršavanje, te će također njihovi treneri posjećivati naše treninge.

Matej će nakon što navrši 18 godina pet sezona biti igrač FC Chelsea, a već od ove sedmice je na platnom spisku FC Chelsea.

"Financijski detalji ovog ugovora/sporazuma zaštićeni su ugovornim klauzulama, te se kao takvi na izričito inzistiranje FC Chelsea ne smiju iznositi u javnost", stoji u saopštenju zaprešićkog prvoligaša.

Iako je Delač (rođen 20. avgusta 1992.) tek prije mjesec dana napunio 17 godina, izbornik Slaven Bilić već ga je zvao na reprezentativne pripreme prije kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Bjelorusije i Engleske ranije ovog mjeseca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.