Ovaj gol natjerao je i FIFA-u da se oglasi, a kako i ne bi?
Foto: Screenshot

Odličan pogodak

Ovaj gol natjerao je i FIFA-u da se oglasi, a kako i ne bi?

E. Ganibegović

Argentinska liga donijela nam je jedan od najboljih golova sezone.

U 15. kolu tamošnje Lige profesional, vodeći Atletico Tucuman dočekao je Barracas Central i ispratio ih s 4:0.

Menendez je doveo domaće u vodstvo u 22. minuti, da bi pobjedu osigurali Ruiz Rodriguez u 49. i Pereyra u 59. minuti meča.

Oni navijači koji su stadion napustili ranije da izbjegnu gužvu, itekako su se pokajali s obzirom na to šta su propustili u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Mateo Coronel (23) je fudbaler koji je uspio zabiti sa svoje polovice terena i ne dati protivničkom golmanu nikakvu šansu. FIFA je također ispratila ovaj pogodak.

Nakon slobodnog udarca gostiju koji je osujećen, lopta je stigla do Matea Coronela. Nije previše razmišljao te je loptu sa 77 metara opalio prema protivničkom golu. Coronel je vidio kako izlazi iz kaznenog prostora i to je iskoristio.

Oglasi

Iako se protivnički golman pokušao povući, nije imao priliku uhvatiti loptu koju je sa svoje polovice ispucao Mateo Coronel.

Sada FIFA razmatra ovaj pogodak za Puskas nagradu, nagradu koja se dodjeljuje za najbolji gol godine. 

"Može li pogodak Matea Coronela sa 77 metara biti na listi za Puskas nagradu?", pitanje je koje je FIFA lansirala na Twitteru. Pogledajte gol.

Prošle sezone Puskas nagradu osvojio je Argentinac Erik Lamela, nakon sjajnog gola u utakmici Tottenham - Arsenal.

Promo

Top Komentari

denimen9
Very nice!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi