Prvo tuča na terenu, a onda je Kovačić otišao u svlačionicu Fluminensea i uzeo dres za kolekciju

Nekada su bili saigrači

Prvo tuča na terenu, a onda je Kovačić otišao u svlačionicu Fluminensea i uzeo dres za kolekciju

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić sinoć je s Manchester Cityjem osvojio titulu prvaka svijeta i postao je prvi fudbaler koji je to uradio s tri različita kluba. Kovačić je u centru pažnje bio i nakon meča jer je išao do svlačionice Fluminensea kako bi dobio dres svog dobrog prijatelja i nekadašnjeg saigrača.

Manchester City je po prvi put u svojoj historiji osvojio titulu prvaka svijeta nakon što je sinoć u finalu Svjetskog klupskog prvenstva ubjedljivo pobijedio Fluminense sa 4.0.

U drugom poluvremenu u igru je ušao i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je postao prvi igrač koji je uspio da s tri različita kluba postane prvak svijeta, a za njega je ovo četvrti trofej na tom takmičenju u karijeri.

Kovačić je sigurno jedan od igrača s najboljom karijerom i uspjesima na Balkanu što se ovim rekordom samo potvrdilo.

Iako je mrlju na sve bacila tuča igrača Cityja i Fluminensea na kraju meča zbog provokacija Jacka Grealisha na kraju je Kovačić ipak otišao bez problema do svlačionice brazilskog kluba kako bi pozdravio nekadašnjeg saigrača.

Oglasi

Kovačić je tražio svog nekadašnjeg saigrača iz Real Madrida i dobrog prijatelja Marcela s kojim je uspio da popriča nekoliko minuta, a kasnije su njih dvojica razmijenili dresove.

Hrvatski veznjak je obukao Marcelov dres i pokazao kakvo poštovanje ima prema brazilskoj legendi, te taj dres ide u bogatu kolekciju koju Kovačić ima.

@sportcel5

Vídeo pesado!! #futebolbrasileiro #mundial #futebol #esporte #fluminense #city #sexta video: reprodução/Fifa

♬ som original - Sportcel

Poznato je da su Marcelo i Kovačić nekoliko sezona bili saigrači u Real Madridu. Brazilac je proveo čak 15 godina u kraljevskom klubu s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao.

Nakon kratke epizode u Olympiacosu vratio se u Fluminense početkom godine, a s ovim klubom osvojio je Copa Libertadores i postao prvak Južne Amerike što je jedan od rijetkih trofeja koje ranije nije imao priliku da osvoji.

Iako ima već 35 godina i dalje je u sjajnoj formi, a to pokazuje činjenica da je ove sezone upisao čak 32 nastupa u svim takmičenjima, dao je dva gola i dodao jednu asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Kad neko ima neku sportsku srecu. Jedna prosjecan igrac a osvojio toliko trofeja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi