Svima je pružio ruku, a njega je poljubio: Cijeli svijet je vidio ko je miljenik Pepa Guardiole

Više to nije tajna

Svima je pružio ruku, a njega je poljubio: Cijeli svijet je vidio ko je miljenik Pepa Guardiole

Endin Čaušević

Finale Svjetskog klupskog prvenstva nije donijelo dramu i uzbuđenje koje se očekivalo jer je Manchester City lakše od očekivanog deklasirao Fluminense sa 4:0. Pep Guardiola je privukao pažnju na kraju meča jer je jednim potezom svima pokazao ko je njegov miljenik u ekipi Građana.

Od utakmice prvaka Evrope i Južne Amerike se dosta više očekivalo, ali je na kraju Manchester City uspio da sa 4:0 pobijedi Fluminense i po prvi put u svojoj historiji osvoji titulu prvaka svijeta.

Međutim, sve to palo je u sjenu skandala koji se desio kada je sudija svirao kraj jer je došlo do fizičkog obračuna pojedinih igrača ovih klubova. Sve je započeo Jack Grealish nepotrebnom provokacijom što je Felipeu Melu itekako zasmetalo.

No, pored toga još jedan detalj koji je kamera snimila prije samog završetka utakmice bio je itekako zanimljiv.

Naime, kada je već sve bilo riješeno i dok se čekao zadnji sudijski zvižduk kamera je snimala Pepa Guardiolu koji je pozdravio sve igrače na klupi i čestitao im na pobjedi i osvajanju novog trofeja.

Oglasi

Ovaj snimak pokazao je da Guardiola ima itekako svog miljenika u ekipi Manchester Cityja ma koliko on to pokušavao demantovati.

Naime, svim igračima koji su bili na klupi Guardiola je samo pružio ruku, ali jednom je pružio ruku i čak ga poljubio što je sve reklo.

U pitanju je španski reprezentativac Rodri koji je za Guardiolu očito iznad ostalih, a to nije ni čudno jer je ovaj veznjak jedan od najzaslužnijih za mnoge trofeje koje je City osvojio ove godine zbog golova koje je postigao u najbitnijim mečevima.

Rodri je bio na klupi jer je ranije morao izaći iz igre zbog povrede koljena, ali na svu sreću po Guardiolu povreda španskog veznjaka nije ozbiljnije prirode.

Ovaj 27-godišnjak poručio je da će biti spreman već za meč protiv Evertona u Premiershipu koji je na rasporedu na Boxing Day.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti