Mateo Musa je bio par metara udaljen: Igrač Leotara rukom uštopao loptu za 2:2 u Trebinju

Na kraju su domaći ostvarili pobjedu

Mateo Musa je bio par metara udaljen: Igrač Leotara rukom uštopao loptu za 2:2 u Trebinju

E. Oštraković

Ekipa Leotara ostvarila je pobjedu na domaćem terenu u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja sa 3:2.

Iako su gosti iz Tuzle dva puta imali vodstvo, na kraju su poraženi, dok je Leotar popravio svoj bodovni saldo pred posljednja dva kola.

Gosti su postigli dva gola, imali su dva puta prednost, ali u globalu nisu bili zadovoljni suđenjem glavnog sudije Matea Muse.

Naime, kod izjednačujućeg gola za 2:2 gosti su protestovali, ali uzalud, iako je jasno vidljivo da je loptu rukom spustio jedan igrač domaće ekipe.

Video možete pogleadti OVDJE.

Gol za preokret i prvo vodstvo Leotara postignut je u 76. minuti. Nakon prekida lopta pada u peterac gostiju gdje se najbolje snalazi Uzelac i vara Barcolu.

Gosti su od sredine drugog poluvremena igrali za igračem manje nakond rugog žutog kartona za Hasanbegovića.

I po završetku susreta iz gostujućeg tabora imali su prigovor na suđenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čim je utakmica završena igrači Tuzla Citya prišli su glavnom sudiji Mateu Musi iz Čitluka i dosta toga rekli očigledno nezadovoljni suđenjem.

Pomoćnici Musi na ovoj utakmici bili su Radislav Kačavenda iz Gradiške i Boris Dujmović iz Mostara.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Rukometna premier liga BiH. Nisam ljubitelj Tuzla C. Al ovo je strasno sta se radi. Napucana jeste, al nije bila uz tijelo. Cak mi se cini da je i dva puta igrao rukom.Sve u svemu mislim da se desilo pred golom Leotara da bi 100% gol ponisten bio. Uz to, samo odluka da se ne prenosi ovako bitna utakmica govori da su se ocekivale razne malverzacije. Usput mislim da ce Tuzla vrlo vjerovatno ispast, od ovih ekipa iz donjeg doma, Igman daleko najbolja ekipa. U svakom slucaju svaka ekipa bi trebala zaslugom a ne namjestanjem ostvarit plasman. SAVEZ NAPOLJE!!!
5 1
user1676312914
Čuj napucavanje, a lik uštopa loptu sa obje ruke...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi